nyttig informasjon

Foto: H. Balsgård
Åpningstid vinter 2018: 10. mars - 8. april. 

Mårbu ligger idyllisk til ved nordenden av vannet Mår, rett ved grensa til Hardangervidda nasjonalpark. Rundt selve hytta finner du et vennlig småkupert terreng, og lenger unna høyreiste nuter og daler med topper opp i 1400 m høyde. Sommerstid er det mulig å ta båt over Mår helt fram til hytta, eller man kan gå inn. Mårbu ligger på Skartåkervollen langs Søre Nordmannsslepa. Denne vollen var danseplass i gammel tid.

Hytta er et naturlig stoppested under en hytte-til-hyttetur på Hardangervidda, men området innbyr også til flotte dagsturer, og egner seg godt for barnefamilier som ønsker å bo fast i flere dager. DNT Drammen og Omegn har innført gratis overnatting og redusert matpriser for barn på tur til Mårbu og Rauhelleren. Det er i tillegg gode fiskemuligheter i nærheten av hytta, og båt kan leies. På Mårbu finnes også hester, høner, griser og lamunger.

Hytta serverer treretters middag hver dag.

Hytta er betjent i sommersesongen og ved påsketider. Den har 46 sengeplasser i 2- og 4-mannsrom, vaskerom, dusj og tørkerom. Vi oppfordrer til å reservere plass på forhånd ved å ta kontakt med bestyrer. Utenom sesong er det selvbetjent i sikringshytta (20 senger), som er låst med DNT-nøkkel.

Husk å ta med gyldig medlemskort.